Playstation 4 update 6.02

Het is zondagmiddag en ik heb het voornemen om een keer de tijd te nemen om een paar van mijn gedachten over personal training op papier te zetten…, dan blijkt dat de PS4 van (stief)zoonlief niet update en ook geen internetverbinding maakt omdat de update niet werkt. Ongeveer anderhalf uur later zijn we eruit, is de update geïnstalleerd en kan er weer Fortnight (of hoe schrijf je dat eigenlijk) gespeeld worden. Tijd om aan het eten te beginnen… Helaas weer geen blog kunnen schrijven.

Balans

Het vinden van balans vind ik zelf wel eens lastig. Ik wil genoeg tijd besteden aan gezin, familie en vrienden, er wordt het een en ander van mij verwacht op het werk, ik mag regelmatig coachen, ik wil ook nog af en toe trainen en tussendoor mag ik ook nog updates op de PS4 installeren. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het allemaal leuk en ik heb echt het gevoel dat ik bevoorrecht ben met alle leuke dingen in mijn leven. Om alles passend te krijgen in de gewone werkweek is het echter wel af en toe passen en meten. Dus ik dacht laat ik deze blog eens wijden aan de tips en tricks die wij daarop verzonnen hebben.

5 tips om balans te creëren in je leven

Tip 1: Maak een weekoverzicht
In dat weekoverzicht zet je al je verplichtingen. Dus werkdagen, afspraken met vrienden en familie, verplichtingen voor verenigingen of school, misschien zelfs huishoudelijke taken en geef ze als je wilt een kleur. Als je alles ingevuld hebt dan zie je welke ruimten er overblijven en dan volgt tip 2.

Tip 2 Plan je trainingen vooruit
Het inplannen van trainingen doen mijn vrouw en ik altijd 2 weken vooruit, met een gedeelde agenda en weekoverzicht bij de hand. Inmiddels hebben we een redelijk vaste routine weten te vinden en kunnen we op vaste momenten samen trainen en hebben we daarnaast ieder onze eigen momenten waarop we naar de training kunnen gaan. Door daar routine in te vinden en de afspraken alvast in te plannen wordt het een gewoonte en als het gewoonte is zeg je ook minder snel af.

Tip 3 Deel je agenda met je partner.
Mijn vrouw en ik hebben een gezamenlijk icloud account waardoor we op de telefoons allebei dezelfde agenda hebben en die synchroniseert ook steeds. Als er dan een keer een afspraak ingepland moet worden dan wordt die in ieder geval niet gepland op een moment dat er al verplichtingen zijn.

Tip 4 Plan je vrije tijd
Plan niet alleen training, werk en alle andere verplichtingen in, maar plan ook vrije tijd samen in. Voor je het weet loopt de agenda over met allerlei verplichtingen en tijd voor elkaar is ook belangrijk. Zo een avondje samen thuis of een zondagmiddag zonder verplichtingen is echt heerlijk en vanuit training oogpunt ook nog eens supergoed. Want ja, je hebt toch je rustdagen nodig hé.

Tip 5 Prioriteer
Dus bepaal wat voor jou belangrijk is en bekijk dat in relatie tot jouw weekoverzicht. Ik zelf ben mij na het invullen van een weekschema gaan realiseren dat ik veel meer ruimte in mijn agenda had dan ik eerst dacht en die ruimte werd dan besteed aan tv kijken of social media. Nu probeer ik dat bewust minder te doen. Ik besteed op vaste momenten in de week tijd aan social media en als ik thuis ben dan wil ik daar liever niet zo veel door afgeleid worden.

Tot slot

Er zijn vast nog meer goede tips te bedenken die kunnen helpen bij het vinden van de ruimte om te trainen maar ook om te ontspannen, dit is in ieder geval een methode die voor ons goed werkt. Het opzetten van een vaste routine is iets wat mij veel rust heeft gegeven, omdat ik niet steeds in mijn hoofd alles aan het plannen ben. Daardoor merk ik ook dat ik meer geniet van alle leuke dingen die op mijn pad komen en dat is misschien nog wel het belangrijkste.

Mocht je nog eens wat hulp nodig hebben met het maken van een weekschema dan kan jou coach je vast wel en handje helpen, en oh ja als je er niet uitkomt met het installeren van update 6.02 op de PS4 dan mag je mij een appje sturen ;-).