Home » Functional Fitness Dordrecht » Groepslessen Dordrecht

De voordelen van groepslessen in Dordrecht

Groepslessen bij onze sportschool in Dordrecht zijn een mooie manier om weer te starten met sporten. De ervaring leert namelijk dat sporten met een groep gelijkgestemden enorm motiveert. Ook al beweegt iedereen op zijn eigen niveau. Het respect is groot: ongeacht of je net begint of je als je al vijf jaar ervaring hebt. Sporters met ervaring weten hoeveel moeite het kost om nieuwe oefeningen te leren. Elkaar aanmoedigen gaat als vanzelf. In welke groep je ook zit, iedereen is gelijk.

Home » Functional Fitness Dordrecht » Groepslessen Dordrecht

De voordelen van groepslessen in Dordrecht

Groepslessen bij onze sportschool in Dordrecht zijn een mooie manier om weer te starten met sporten. De ervaring leert namelijk dat sporten met een groep gelijkgestemden enorm motiveert. Ook al beweegt iedereen op zijn eigen niveau. Het respect is groot: of je nu net begint of dat je al vijf jaar ervaring hebt. Sporters met ervaring weten hoeveel kracht het kost om nieuwe oefeningen te leren. Elkaar aanmoedigen gaat als vanzelf. In welke groep je ook zit, iedereen is gelijk.

Groepslessen met Functional Fitness bij ons sportcentrum in Dordrecht

Functional Fitness mag dan een individuele sport zijn, maar samenwerking ervaar je tijdens elke les. Naast elkaar motiveren, zijn sommige work-outs ingericht als partner-WOD’s. Volgens onze leden zijn deze groepslessen in Dordrecht vaak het leukst om te doen. Voor de groep staat altijd een professionele coach die fulltime met sport bezig is. De coach kent je persoonlijk en weet waar je beperking ligt en waar je kracht zit. Door gelijkgestemde groepsleden aan elkaar te koppelen, leert iedereen elkaar goed kennen tijdens de groepslessen in Dordrecht.

De indeling van de sportlessen

De sportlessen zijn nooit hetzelfde en daarom ook nooit saai. De indeling van de groepslessen kennen vaste onderdelen om zo effectief mogelijk te sporten in Dordrecht. We beginnen met een stukje kennis, gevolgd door de warming-up. Daarna gaan we dieper in op een element uit de oefening, zodat iedereen deze op een veilige en effectieve manier uitvoert. Daarna volgt de WOD en sluiten we af met een cooling down. Een voorbeeld van een WOD-work-out bestaat dus uit:

  • Education
  • Warming up
  • Skill
  • Work-out
  • Cooling down

Starten, instromen en doorgroeien tijdens groepslessen in Dordrecht

Ben je een startende of een ervaren sporter? Bij Imbellem willen we je zo effectief mogelijk laten sporten. Dat betekent dat we in het begin je wensen en eventuele fysieke belemmeringen, zoals revalidatie, in kaart brengen. Vervolgens train je op individuele basis vier keer onder begeleiding van een professionele coach. We noemen deze trainingen de ‘fundamentals’. Tijdens deze vier lessen leer je de basis van de belangrijkste oefeningen en kunnen we inschatten welk abonnement het beste bij jou past.

 

Ontdek de mogelijkheden van onze groepslessen

Bij je abonnement voor groepslessen in Dordrecht zijn jaarlijks vier lessen personal training inbegrepen. Zo monitoren we je vooruitgang en ontdekken we tijdig eventuele problemen. Uiteraard overleggen we in ons sportcentrum in Dordrecht alle vervolgstappen die we nemen. Bevalt het in je groep, dan blijf je daar lekker sporten. Ben je gegroeid of mogen de oefeningen wel wat uitdagender? Dan kunnen we samen bepalen of je naar een andere groep overstapt. Wil je meer informatie over de ‘fundamentals’? We leggen het graag aan je uit als je contact met ons opneemt. Bel met 06 43 59 24 04 of stuur een e-mail naar conquer@imbellem.nl.