Home » Over Imbellem

De achtergrond van Imbellem en de professionals

Home » Over Imbellem

De achtergrond van Imbellem en de professionals

Imbellem is niet zo maar een sportschool, waar je langskomt en saai in je eentje je rondje oefeningen doet. Imbellem is opgericht door Roel Bruinhof. Als atleet en gecertificeerd trainer weet hij dat niet alleen het fysiek beoefenen van een sport je gezond en sterk houdt. Voldoende aandacht voor rust (herstellen), voeding en het verminderen van stress zijn net zo goed essentiële factoren. 

Daarom focust Imbellem zich op 3 hoofdonderdelen:

PRACTICAL FITNESS

Practical Fitness betekend dat je precies doet wat jij nodig hebt en niets meer. De sessies zijn onderverdeeld in individuele groepslessen  en personal trainingen. Het trainingsaspect in de lessen zijn gericht op mobiliteit, flexibiliteit, kracht-balans, conditie en techniek. Daarbij houden we er rekening mee dat je altijd pijnvrij kunt blijven trainen en dat bestaande pijnklachten verdwijnen.

pijnvrij leven

Herstellen van een blessure of sterker worden om gezondheidsredenen bijvoorbeeld spieropbouw valt bij Imbellem onder begeleid sporten. Medische behandelingen (bijvoorbeeld bij een fysiotherapeut) leveren vaak een te gek resultaat op. Wij zorgen er vervolgens voor dat je naast behandeling van een therapeut de juiste vervolgstappen doorloopt om de pijn voor altijd weg te laten zijn. Bij Imbellem sport je niet alleen. We nemen de tijd en zoeken samen ook naar onbewuste, ingesleten patronen die je met eenvoudige aanpassingen ook thuis kunt aanpassen. Met deze dubbele werking gaan we bij Imbellem voor volledig herstel én sterker uit de strijd komen. Dat is de letterlijke vertaling van onze naam.

Mentorship

Met Mentorship focussen we op de mentale aspecten die te maken hebben met het behalen van jouw doelen. Bijvoorbeeld herstellen of juist voorkomen van een burn-out of de combinatie voeding en beweging voor mensen die willen afvallen. Maar ook de mentale aspecten die plaatsvinden omtrent pijnklachten. We delen onze kennis over gezonde voeding, voldoende vitamines en mineralen en voldoende slaap en rust. Als sporters weten we dat deze aandacht net zo belangrijk is. Alleen focus op sporten werkt niet.

De “Imbellem Professionals” zijn onze coaches. De coaches zijn allemaal opgeleid om jou de persoonlijke aandacht te geven die voor de lange termijn effect heeft, welke vorm van een actief leven je ook kiest.

Vanuit deze visie hebben we een stappenplan opgezet, zodat we je zo goed mogelijk kunnen begeleiden en je kunt trainen op jouw niveau. Je vindt het stappenplan hier. Wil je liever direct met een van de coaches kennismaken? Plan dan een kosteloze Discovery Call in.