Home » Over Imbellem » Coaches (ervaren professionals)

Deze personal trainers in Dordrecht vind je bij Imbellem

De coaches bij Imbellem zijn professionals. We noemen ze coaches for life, omdat ze een band met je opbouwen. Allemaal werken ze fulltime bij Imbellem. Hierdoor focussen ze zich volledig op hun vak en houden ze zich met aanvullende opleidingen en cursussen volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Roel Bruinhof

Atleet | Gecertificeerd CrossFit trainer | Oprichter van en coach bij Functional Fitness Imbellem 

Op zijn 18e kwam Roel voor het eerst in aanraking met CrossFit. Bijna 10 jaar later behoort hij tot  de top van Nederland in deze sport. Toch ontwikkelde hij zijn eigen methode om met Funtional Fitness op een meer kwalitatieve manier de doelstellingen van de leden te kunnen behalen.

Zijn diploma aan de HALO (Haagse Academie voor Sportstudies) vulde Roel aan met de AALO fitness opleiding. Daar kwam Roel in contact met Jorden van Heusden die zijn eigen CrossFit Box opstartte. Als coach ging hij voor CrossFit Bink 36 aan de slag, waar hij 4 jaar lang de fijne kneepjes van het vak leerde. Tijdens deze periode ontwikkelde Roel zich als een van de beste CrossFit atleten van Nederland. De gevolgde minors ‘Sportpsychologie’ en ‘Ondernemen en Innoveren’ gaven hem het zetje om zelf ondernemer te worden. In 2017 opende Imbellem de deuren.

In het persoonlijk mensen bijstaan met een (langslepende) blessure vond Roel nog een passie. Hij voltooide zijn opleiding tot Mylogenics Practicioner. Met deze kennis en ervaring helpt Roel mensen af van zware blessures zoals hernia en chronische knie- en schouderklachten.

Door te leren van de praktijk en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, maakte Roel zich sterk voor zijn passie voor Functional Fitness. Zo lukte het om zijn holistische methode te verbeteren en nog meer te focussen op het individu. Persoonlijke aandacht voor de mens achter de leden zorgt dat ze op een gezonde manier herstellen en makkelijker hun sportieve doelen bereiken.

Silea BRoertjes

Coach for Life bij Imbellem | Gecertificeerd CrossFit trainer

Silea is haar hele leven al met sport bezig. Vanaf 5-jarige leeftijd traint ze voor keur turnen 6-8 uur in de week. Tijdens een van de wedstrijden die ze op 12-jarige leeftijd deed, werd ze gevraagd om zich bij turnclub Schoorl aan te sluiten om op een hoger niveau te trainen. Vanaf dat moment draait Silea’s leven volledig om turnen. Ze traint 16-20 uur per week.

In 2015 loopt Silea een rugblessure op tijdens een wedstrijd dat haar noodzaakte te stoppen met turnen. Vijf maanden lang focust ze op herstel. Daarna gaat ze op zoek naar een alternatieve sport waar ze haar passie van kan maken. Het wordt CrossFit op aanraden van haar moeder.

Vanaf het eerste moment weet Silea, dit is mijn nieuwe sport. Onder begeleiding start ze voorzichtig. Gelukkig komt de rugblessure niet terug en kan ze opschalen naar 4 keer per week trainen. Met haar toenmalige coach stelt ze persoonlijke doelen vast en begint aan een traject om wedstrijdatleet te worden.

Tijdens de opleiding Sport en Bewegen in Den Helder loopt Silea stage bij de CrossFit Box in Schagen. Waar ze op kleine schaal begon met coachen, groeide dat in de loop van jaren uit tot een passie voor het helpen om mensen sterker en beter te maken.

Met haar ervaring startte Silea in november 2019 bij Imbellem. Om een volwaardige coach for life te worden, liep ze stage bij coach Roel en coach Thessa. Ook de filosofie en holistische aanpak spreekt Silea erg aan. Ze staat ervoor open om nog veel meer te leren over voeding en mylogenics, zodat ze haar kennis met Imbellem leden kan delen.

Edgar

Edgar is een van de vele voorbeelden dat je ook op latere leeftijd met crossfit kunt beginnen. Na een 25-jarige IJshockey carrière, waarbij Edgar jarenlang uitkwam in de hoofdmacht van de Dordrecht Lions en diverse Jeugd Oranje selecties, besloot hij omstreeks 2011 zijn schaatsen aan de wilgen te hangen.

Vanaf zijn 16e was fitness al een belangrijke factor om fit te blijven en sterker te worden gedurende het offseason van het IJshockey seizoen. In 2011 verving hij IJshockey voor Fitness, squash en golf.   Dit goede leven ging uiteindelijk gepaard met ruim 10kg Bourgondische kilo’s, waardoor Edgar in 2013 besloot het roer om te gooien.

Het High Intensity Training (HITT) programma “Insanity’ een ander voedingspatroon zette hem weer op het juiste spoor. Hij verloor 10kg in 2 maanden tijd en besloot dit door te zetten. Na een jaar was alleen bodyweight HITT training niet meer voldoende en startte hij met P90x. Hierin werden externe gewichten gecombineerd met bodyweight oefeningen en werd er vooral veel afgewisseld om het lichaam continue uit te dagen. Als extra uitlaatklep, begon Edgar ook nog eens met hardlopen. Stiekem al een goede voorbereiding op Crossfit en in de tussen tijd waren diverse vrienden begonnen met crossfit en vroegen Edgar om mee te trainen.

In 2017 raakte Edgar geblesseerd aan zijn arm (golfarm). Daarbij had Edgar het gevoel dat hij P90x en hardlopen ook wel had “uitgespeeld”.

Zijn vrouw kreeg hem na 2 fundamentals lessen omstreeks september 2017 zover om te starten met Crossfit. Hoewel geblesseerd, kon hij met de coaches van Imbellem goed om de blessure heen werken en werd hij sterker en fitter dan ooit. Dit resulteerde al snel, dat Edgar gedreven was om zich op te werken naar een competitief niveau.

Inmiddels ziet Edgar Crossfit als een 2e sportcarrière. Heeft hij als “master” deelgenomen aan diverse crossfitwedstrijden en brengt hij graag zijn kennis en passie voor Crossfit, voeding en Intermittent Fasting over aan de mensen om zich heen.  Hij kijkt er naar uit om jou in zijn volgende les te hebben!

Danny

Sinds Juli 2017, vlak na de opening, lid van Imbellem. Danny is één van de ‘Imbellem Originals’.
Hij vond zijn passie in de bewegingen en de uitdagingen van CrossFit en beoefent de sport het liefst 5 keer per week met oog op het competitieve aspect. Het zou dus zo maar kunnen dat hij de ene keer voor de groep staat en de andere keer naast jou tijdens de workout!
 
Danny werkt fulltime als technisch specialist binnen de autotechniek, maar verbreed zijn horizon en kennis in de Functioneel Fitness wereld. Is in het bezit van Mobilitytrainer Level 1 en heeft de IMBELLEM coaches opleiding volledig afgerond waardoor hij beschikt over de kennis en vaardigheid om iedereen zo verantwoord en veilig mogelijk te laten bewegen.
 
Persoonlijke ontwikkeling staat bij hem voorop. “De sport is meer dan alleen fysiek groeien. Het is je ‘State of mind’ verleggen en er alles aan doen het mooi en goed te maken. Dat proces alleen al bezorgd veel blijdschap.
 
Met zijn enthousiasme en motivatie wil hij laten zien dat de sport toegankelijk is voor iedereen. Door de aanstekelijkheid van zijn energie hoopt hij alle leden te motiveren om het beste in zich naar boven te halen.

John

Vanaf 2001 is John actief in de fitnessbranche middels zijn eigen fitnesscentrum. John heeft een passie voor krachttraining. Door de jaren heen is er op dit gebied veel veranderd en heeft hij het altijd als een uitdaging gezien om de ontwikkelingen hierin te volgen.

Rond 2013/2014 kwam John in aanraking met CrossFit. Na een aantal keer aandringen ging hij mee naar “De Box”. Hij was wel redelijk bedreven in krachttraining dus dit ging wel goed komen. Niet dus! Dit viel tegen, maar wat was dit leuk om te doen.

Naast de krachttraining begon john zichzelf steeds meer toe te leggen op CrossFit trainingen’. In 2015 heeft hij zijn CF-L1 certificaat gehaald.  Dit alles resulteerde in de opening van een eigen box per 2017. Met pijn in het hart is John begin 2019 gestopt met de Box. Het combineren van een Box in combinatie met een fitnesscentrum was teveel. Na een kennismakings gesprek met Roel is hij in 2019 begonnen met trainen bij Imbellem. Van het 1 kwam het ander en inmiddels mag hij zijn passie voor coachen bij Imbellem overbrengen in zijn lessen.

Educatie:

 • CrossFit Level 1 Trainer Course
 • CrossFit Gymnastics Course
 • Crossfit Weightlifting Course
 • CrossFit Online Scaling Course
 • Overload TOP Trainer A
 • Overload TOP Trainer B
 • Overload Power Sled Trainer
 • Medical Fitness Trainer
 • Fitness Trainer A
 • Fitness Trainer B

Tommy

Tommy doet sinds zijn 18e aan Crossfit. Hij zocht een nieuwe uitdaging die hij in andere sporten niet kon vinden. Het trainen voor prestaties en wedstrijden en is iets wat hem erg interesseerde aan deze sport.

Tommy zijn carrière in de sport was al vroeg begonnen, van kleins af aan wist hij al dat hij in de sport wilde gaan werken. Na het afronden van zijn HBO aan de Fontys Sporthogeschool is hij aan de slag gegaan als docent LO op een middelbare school. Al snel was daar niet voldoende uitdaging meer te vinden en is hij aan de slag gegaan bij Defensie. Na 2,5 jaar sportinstructeur voor de landmacht te zijn geweest is hij doorgegaan als officier sport bij de luchtmacht. 

Tijdens zijn HBO en zijn werk als sportinstructeur is hij altijd actief geweest op het gebied van coachen binnen Crossfit bij verschillende boxen en sportscholen. Met alle ervaring die Tommy heeft opgedaan hoopt hij jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de lessen. Wat hij het mooiste vindt van het vak is het contact met de deelnemers, iedereen helpen bij het behalen van zijn doel en dat in een gezellige box! Tot snel in de lessen!

Educatie:

 • HBO: AALO
 • CrossFit Level 1 Trainer Course